Coaching

In ons eerste gesprek gaan we vaststellen wat het doel van de opdracht zou kunnen zijn. Van daaruit ga ik:

  • beoordelen of de psychosynthese methode behulpzaam kan zijn of dat een ander type dienstverlening meer voor de hand ligt;
  • vaststellen welke problemen zich voordoen en deze systematisch en inzichtelijk ordenen;
  • een oordeel vormen over de mogelijkheden die tot bewustwording, oplossing en/of omvorming van de situatie kunnen leiden;
  • een interventieplan opstellen, dat bespreken en na overeenstemming uitvoeren;
  • na uitvoering van het interventieplan de effecten evalueren en aanbevelingen formuleren.

Bovenal kun je verwachten dat ik kijk hoe de methode en technieken van psychosynthese dienstbaar kunnen zijn aan jouw ontwikkeling of die van je organisatie. Jij of je organisatie staan hierbij centraal.

Wat anderen zeggen:

Na de eerste gesprekken voel ik me herboren. De methode is geweldig. Waarom is me deze aanpak niet eerder opgevallen? Eindelijk iemand die me begrijpt en naar me luistert. De deskundigen die ik gesproken heb zijn allemaal deskundig op een deelgebied, niemand kijkt naar mij als geheel, tot nu.

“Mijn pijnen hebben minder macht over me en veroorzaken minder ongemakken waardoor ik er rationeler mee omga. Ik durf weer verder te kijken, relaties worden beter en samen dromen we over een toekomst. Hoe mooi is het om te zien wat mogelijk en  te verwezenlijken wat haalbaar is”

“Door mijn angsten was ik behoorlijk ten einde raad. Relatie met mijn gezinsleden en met mijn partners, waar ik al vele jaren mee samenwerk in ons bedrijf, liet ernstig te wensen over. Ik dacht aan opstappen. Met Laurens ben ik langzaam maar zeker met een frisse blik gaan kijken en kreeg meer zelfvertrouwen. Ik had geen idee waar het op uit zou draaien. Na de lichaam, gevoel, denken meditatie kwam ik tot rust en hadden we altijd een leerzaam gesprek. Al met al een succesvol traject zoals afgesproken. Alles wat belangrijk was kwam aan de orde. Gewoon iemand om mee te praten. Die dingen bij me liet, niets van me overnam, eigenwaarde. Wel praktische handvatten en dagelijkse oefeningetjes. Daar waar ik eerst wilde stoppen met het werk wat ik het liefste doe ben ik nu, geleidelijk, zaken op mijn manier, naar mijn inzichten gaan sturen”

Als je naar de toekomst kijkt waar is dit coaching traject dan het begin van? Het begin van het omgaan en accepteren van tegenslagen.